Offert

Normative

Yta: 1480 m²
Adress: Folkungagatan, Stockholm
Verksamhet: Normative hjälper företag och organisationer att beräkna och minska klimatpåverkan.
Arkitekt: Anna Irinarchos och Sofia Dahlén, Studio&Friends

Normative ville leva som man lär. Man stod inför flytt av sitt huvudkontor och ville göra det med minsta möjliga klimatpåverkan. Som startup betydde det också flexibilitet över tid och möjligheten att slippa binda kapital. Office manager och designer hos Normative arbetade tätt tillsammans med vår arkitektpartner Studio & Friends, vilket gjorde att man på kort tid kunde arbeta fram en god lösning. Möblerna i projektet kom från Envivos depå samt AB Evert Lindelöfs, RP, Rekomo, DPJ Workspace, Senab, Reformfurniture och auktionshus såsom Catawiki, Bukowskis samt Auctionet.

-14,3 ton CO₂-utsläpp jämfört med om enbart nya möbler använts.
-4 ton CO₂-waste genom de möbler som Envivo kan återanvända till andra kunder.

Höga krav på hållbarhet

Normative, som själva hjälper företag på vägen mot netto-noll utsläpp, ställde mycket höga krav på hållbarhet då de skulle inreda sitt nya huvudkontor på Södermalm i Stockholm. Studio & Friends tog fram ett inredningskoncept med målet att skapa en arbetsmiljö som genomsyrades av företagets kultur och värderingar. Återbruk av egna möbler och inköpt återbrukad inredning var självklara val. Med hög ambitionsnivå och tight tidplan krävdes ett nära samarbete mellan Normative, Envivo och Studio & Friends som resulterade i en unik miljö som är hållbar över tid.

Grå fåtölj, Normative
Långt konferensbord med röda pallar, Normative
Kunden berättar:

Varför Envivo?

Vi valde Envivo eftersom vi vill ha ett flexibelt upplägg som kan anpassas till vår förändrade efterfrågan på möblering av vårt kontor i Stockholm. Med Envivo blir det kostnadseffektivt, men är även ett sätt att minska våra egna utsläpp. Dels genom att hyra våra möbler i stället för att köpa dem, och sedan låta dem hyras av andra företag, men även genom second hand alternativ som hyrs genom Envivo.

Klara Unghanse, Office Manager Normative

Den största skillnaden?

Arbetet med Envivo skiljer sig på en specifik punkt: eftersom våra behov är olika under olika tidsperioder kan vi skifta när det behövs. Med Envivo behöver vi inte köpa in möblering för särskilda behov, utan kan hyra både nya och begagnade möbler.

Klara Unghanse, Office Manager Normative

Grå soffgrupp, ljusvägg, Normative

Framtida fördelar

De främsta fördelarna med Envivo är deras sätt att verkligen lösa det vi behöver hjälp med. De förstår vår efterfrågan och gör allt de kan för att möta behoven på bästa sätt. En annan fördel är långsiktigheten. Då behov ändras känns det bra att vara i Envivos händer. Både då det kommer till hur de hanterar möbler som resurs och hur de ser på och löser kundens förändrade behov – en mycket stor fördel för oss på Normative.

Klara Unghanse, Office Manager Normative

Bokhylla i plywood, Normative