Offert

Inkubera

Yta: 120 m²
Adress: Älvtomtagatan, Örebro
Verksamhet: Regionens företags- och tillväxtinkubator.

Mom Designstudio AB med Arkitekt Marie Oscarsson i spetsen fick i uppdrag att skissa på ett kontor åt Inkubera. Envivo hade då befintliga möbler som kunde återanvändas och ritas in i lösningen. Man använde vad som fanns i lager och placerade ut skrivbord, skrivbordsstolar och konferensrumsmöbler i det nya kontoret.

För att förstärka varumärket köptes nya väggabsorbenter in för att ge kontorsrummen lite ny färg och samtidigt en ljuddämpade effekt.

Det skapades också ett mer kreativt work-shop rum. Utgångspunkten låg i begagnade möbler och det testades på plats hur rummet skulle möbleras. Höj- och sänkbara skrivbord, rumsavdelare, soffgrupp med olika udda småbord och puffar blandandes i en skön mix. Färgskalan av olika röda nyanser binder ihop de udda möblerna.

För att ge rummet en mer ombonad känsla köptes växter och posters i färger som matchar och förstärker de befintliga möblerna, vilket skapade en röd tråd och harmoni i inredningen.

-3,2 ton – CO₂ utsläpp jämfört med om lösningen hade kommit från nya möbler.

 

Varför Envivo?

Envivo har en mycket bra lösning för oss som är flexibel, kundanpassad och sparar på miljön på flera olika sätt.

Fredrik Stenman, VD Inkubera

Den största skillnaden?

Vi slipper köpa egen inredning och möbler och slipper därmed ta ansvar för att hantera exempelvis byten eller förändringar. Vi har redan gjort ett par förändringar , med Envivo innebär det en klart förenklad process, lägre kostnad och mindre waste.

Fredrik Stenman, VD Inkubera

Framtida fördelar?

Vi får enklare att anpassa våra kontor och vår inredning utifrån våra behov. Vi har ett nära och smidigt samarbete med Envivo. De har en komplett tjänst med inredningsarkitekt, införskaffande av möbler/inredning och lägre belastning på miljön. Vi ser också lägre kostnader då vi inte längre behöver köpa in inredning som sedan ska säljas vid förändringar, andrahandsvärdet brukar bli väldigt lågt och då blir det dyr inredning.

Fredrik Stenman, VD Inkubera