Offert

Bokusgruppen

Yta: 1 050 m²
Adress: Lindhagensgatan, Stockholm
Verksamhet: Marknadsledande e-bokhandel med fysiska butiker
Arkitekt: Anna Irinarchos och Sofia Dahlén, Studio&Friends

Bokusgruppen är Sveriges marknadsledande bokhandelsaktör. När huvudkontoret flyttade till nya lokaler var hållbarhet i fokus och ett avtal tecknades med Envivo. Vi kopplade in Anna och Sofia från Studio & Friends som arkitekter, tog hand om möbler som inte behövdes samt tillförde både återbrukade möbler från Envivos depå, samt nya från AB Evert Lindelöf och RP. Bokusgruppen fick en flexibel, hållbar och kreativ lösning med nytt tänk.

-4,3 ton CO₂ -utsläpp jämfört med om kunden endast köpt nya möbler.
173 möbler – lämnades till depån för Envivo att använda till andra kunder.

Med Envivos inventering som grund skapade Studio & Friends ett inredningskoncept med utgångspunkt i återbruk. Målet var en energigivande arbetsplats som speglar Bokusgruppens varumärke och värdegrund. Miljön stöttar ett flexibelt arbetssätt med kreativa ytor och inbjudande arbetslounge som fungerar som kontorets hjärta och sociala nav.

Cafébord med röda stolar, Bokusgruppen

Varför Envivo?

Envivo erbjöd en flexibel lösning som matchade vårt behov när vi i samband med lokalbyte skulle gå från fasta till flexibla arbetsplatser med mer utrymme för samarbete. Det var svårt att bedöma vilket behov vi hade av exempelvis antal skrivbord och möjligheten att göra justeringar på enkelt sätt var tilltalande. Hållbarhetsaspekten med det cirkulera upplägget är också viktig för oss. Det som inte passade vårt nya kontor tog Envivo hand om i syfte att så mycket som möjligt skulle kunna återanvändas. Genom Envivo fick kontakt med duktiga arkitekter som hjälpte oss i planeringen med allt från möbler och belysning till färger. Resultatet är strålande! Vi är mycket nöjda.

Louise Rosendal, Administrativt ansvarig Bokusgruppen

Den största skillnaden?

Tidigare har vi köpt in allt och därmed ägt alla möbler, lampor och så vidare vilket innebär mycket liten flexibilitet och utmanande återanvändning. Under planeringsprocessen flöt allt på enligt förväntan. Idag kan vi vara mycket mer hållbara tack vare konceptet.

Louise Rosendal, Administrativt ansvarig Bokusgruppen

Lounge-fåtöljer med höga ryggar, Bokusgruppen

Framtida fördelar

Då allt är relativt nytt för oss med lokal och möbler så har vi precis landat med lokal, möbler och ett nytt tänk med ännu mer flexibelt arbetssätt och arbetsplatser. Vi ser det som en stor fördel att vi kan vara mer flexibla i framtiden om och när vi har behov av att ändra och möbler och möblering. Samt om något är trasigt eller går sönder så kan vi vända oss till Envivo. En väldigt viktig aspekt för oss är hållbarhetstänket.

Louise Rosendal, Administrativt ansvarig Bokusgruppen

Konferensbord och glaslampor, Bokusgruppen