Offert

Atea

Yta: 2150 m²
Adress: Säterivägen, Karlstad
Verksamhet: Digitalisering som möter framtidens behov.
Arkitekt: Marie Oscarsson, Mom Designstudio AB

Atea stod inför en uppdatering av sina lokaler. Möbler som inte passade längre behövde bytas till inredning som kunde ge energi och inspiration. Grundtanken uppstod samtidigt som behovet av en ny soffa i pausrummet uppstod. När Atea upptäckte Envivos erbjudande – ett sätt att bli av med möbler och i stället få en mer anpassad inredning till ett bra pris, såg man möjligheten att ta ett helhetsgrepp om hela ytan. Atea har dessutom ett tydligt och konkret driv mot de globala miljömålen och letar aktivt nya lösningar för att uppnå dessa. Möblerna i projektet kommer från Envivos depå och Kinnarps. Efter uppstarten har Envivo skiftat och kompletterat möbler vid ett flertal tillfällen utifrån behov och yta.

-7,8 ton CO₂-utsläpp jämfört med om lösningen hade kommit från nya möbler.
-2,3 ton CO₂-waste genom de möbler som Envivo kan använda till andra kunder.

Så här gjorde vi:

Envivo besökte kunden, dokumenterade behov och inventerade befintliga möbler. Därefter tog Mom fram ett inredningskoncept som återanvände en stor del av befintliga möbler men med en annan placering. En ny soffgrupp, matsalsmöbler och nya lampor adderades för att rummet skulle få fler sittplatser och en mer ändamålsenlig möblering. Nya vita gardiner längs med glaspartier och fönster för en ombonad känsla. Växter placerades ut växter för att skapa en mer levande miljö.

Kunden blev mycket nöjd med det inledande pausrummet. Envivo och Mom fick i uppdrag att titta på fler utrymmen för att de olika kontorsytorna och miljöerna skulle hänga ihop. Här blir det också en blandning av befintliga möbler som återanvänds och nya möbler som köps in. Allt utifrån Ateas nya behov.

Arkitekt, Marie Oscarsson, Mom Designstudio AB

Gröna växter i pausrummet, Atea
Kunden berättar:

Varför Envivo?

En enkel och flexibel affärslösning med ett tydligt hållbarhetsfokus.

Den största skillnaden?

Samarbetet går snabbt och enkelt och Envivo kommer med egna ideér och förbättringsförslag.

Framtida fördelar

Vi hoppas att kontoret växer och därmed kommer vi behöva justera både ytor och möblering – då behöver vi en flexibel lösning. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete hittills, vi upplever att Envivo är lyhörda för våra behov.

Pernilla Uddh, Platschef Atea